Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την πανδημία ενόψει Χριστουγέννων

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την πανδημία ενόψει Χριστουγέννων

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να συντονιστεί με την Πολιτεία στον κοινό στόχο να περάσουμε ασφαλή Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την αρωγή της Εκκλησίας στην τήρηση των μέτρων και στο δύσκολο στοίχημα της επίσπευσης των εμβολιασμών, κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Παρασκευής.

Η συνάντηση είναι προπαρασκευαστική της παρέμβασης που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο έχει κάνει ήδη μία καταρχήν συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή και η επίσκεψη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να οριστικοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο στόχος της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερά Σύνοδο είναι αφενός να στείλει από κοινού με τους ιεράρχες μήνυμα στους πιστούς για την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκκλησίες την περίοδο των εορτών και για την ανάγκη να κάνουν τόσο την πρώτη, όσο και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Αφετέρου, αναμένεται να ευχαριστήσει προσωπικά τους ιεράρχες εκείνους οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια πειθούς των πιστών ή έχουν προχωρήσει και σε συγκεκριμένες δράσεις, όπως το να οργανώσουν μαζικούς εμβολιασμούς με κινητές μονάδες έξω από τους ναούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση πολιτείας και εκκλησίας στο ευαίσθητο θέμα της πανδημίας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων ανησυχεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση, η οποία ζητά από την Εκκλησία να ενεργοποιήσει κάθε μηχανισμό που έχει στη διάθεση της, ακόμη και εθελοντές, ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία πιστών και κληρικών και να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στην είσοδο των ναών.

Πιθανά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στις γιορτές, καθώς η αύξηση των εμβολιασμών και οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας δημιουργούν αισιοδοξία στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως η μετακίνηση στην επαρχία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με rapid test ή το μπλόκο στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS