Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω έκτακτης φορολόγησης στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω έκτακτης φορολόγησης στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί συζητήση με τη δημοσιογράφο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, Σία Κοσιώνη.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός σχολίασε το επεισόδιο που υπέστη η Μαρίας Συρεγγέλα από τον Παύλο Πολάκη κατά το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε φραστική επίθεση κατά της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει πως «ο "Πολακισμός" θα βρει θέση στο λεξικό του κύριου Μπαμπινιώτη». Μάλιστα, δήλωσε πως το όνομα του Παύλου Πολάκη είναι συνώνυμο της τοξικότητας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες» και προσθέτοντας ότι «λογικές ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε, δεν έχουν θέση».

Ερωτηθείς για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες τον Αύγουστο. Πρόκειται για μία έκτακτη φορολογική παρέμβαση.

«Αύριο το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα δώσει αναλυτική συνέντευξη Τύπου για τις παρεμβάσεις», δήλωσε στη συνέχεια.

Σε σχέση με τον πληθωρισμό επισήμανε πως είναι ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα», ενώ τόνισε ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα έχει μειωμένα μεγέθη. «Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν 10% οι τιμές κάτω σε μία ημέρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τους συντελεστές του ΦΠΑ δήλωσε ότι η μείωση του έχει προσωρινό όφελος, το οποίο αποτυπώνεται και με το παράδειγμα της Ισπανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα στερήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια δήλωσε ότι την κυβέρνηση την απασχολεί το ζήτημα, ενώ ανέφερε ότι αναζητούν στοιχεία και δεσμεύθηκε πως έαν υπάρχουν «καρτέλ», τότε θα «πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε ότι «υπάρχει πρόβλημα σε κάποια νοσοκομεία, σε κάποιες ειδικότητες» και υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα είναι η περαιτέρω αύξηση απολαβών των γιατρών». «Οι συνθήκες στα νοσοκομεία δεν είναι καλές ούτε για τους ασθενείς, ούτε για τους γιατρούς», τόνισε.

Παρακολουθήστε την συζήτηση εδώ:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ