Ζωντανά το διάγγελμα Μητσοτάκη -Τι ανακοινώνει για Πάσχα, εστίαση, εμβολιασμούς

Ζωντανά το διάγγελμα Μητσοτάκη -Τι ανακοινώνει για Πάσχα, εστίαση, εμβολιασμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, το οποίο είχε προαναγγείλει χθες το iefimerida.gr έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία εξέτασε όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου, ύστερα από 6 μήνες «λουκέτου».

Τα καφέ και τα εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Προς άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου
Επίσης, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων (γυμνασίων και δημοτικών, δεδομένου ότι τα Λύκεια είναι ήδη ανοικτά) στις 10 Μαΐου.

Με βάση τα στοιχεία για αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, εκτιμάται ότι είναι σημαντική η συνεισφορά των self test για να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι σχολικές μονάδες.

Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή SMS και ραντεβού στις 5 Μαΐου.

Επόμενο βήμα είναι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις οι οποίες θα απελευθερωθούν πιθανότατα στις 14 του μηνός, ίδια ημέρα με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ