Στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων η συνάντηση Δένδια- Μάας

Στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων η συνάντηση Δένδια- Μάας

Για τις 20:00 το βράδυ σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες θα εστιασθούν στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι προτού αποχωρήσει σήμερα από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει τις προκλήσεις στην περιοχή. «Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι Χάικο Μάας έπειτα από τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, ακύρωσε  την επίσκεψή του στην Άγκυρα, η οποία είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο περιοδείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Ερωτηθείς από την Deutsche Welle στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης για τους λόγους της ακύρωσης του ταξιδιού στην Τουρκία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ, περιορίστηκε στη δήλωση ότι ο κ. Μάας αποφάσισε να ταξιδέψει μόνο στη Λευκωσία και την Αθήνα. Πηγές στο Βερολίνο επισημαίνουν όμως ότι με τη στάση της Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες, μια επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών δεν θα είχε «κανένα νόημα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ