«Πράσινο» και από το ΣτΕ στην έκδοση του 54χρονου επιχειρηματία Αλί Γεσίλνταγ στην Τουρκία

«Πράσινο» και από το ΣτΕ στην έκδοση του 54χρονου επιχειρηματία Αλί Γεσίλνταγ στην Τουρκία

Μετά τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας ανάβει το «πράσινο φως» στην έκδοση του 54χρονου επιχειρηματία Ali Yesildag στην Τουρκία.

Ο εκζητούμενος από τις τουρκικές αρχές είχε μέχρι πρότινος στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν, όμως πέρυσι κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο για διαφθορά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στα μέσα Νοεμβρίου 2023, ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή των Φερών από συνοριοφύλακες να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα. Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την έκδοσή το, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης από το 2022 για σοβαρά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων, κ.λπ.

Υπέρ της έκδοσης του Ali Yesildag έχουν αποφανθεί τόσο το Συμβούλιο Εφετών Θράκης όσο και ο Άρειος Πάγος και οι αποφάσεις έχουν επικυρωθεί από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Ο εκζητούμενος προσέφυγε στο ΣτΕ, με το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ να επικυρώνει την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για έκδοσή του στην Τουρκία.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ