Σταϊκούρας: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις – Το χρέος δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας

Σταϊκούρας: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις – Το χρέος δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας

«Έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5% ενώ οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ».


Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας και τοποθετήθηκε επί των οικονομικών κρίσεων εξαιτίας της πανδημίας, της ανεργίας και του χρέους της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικλων υποστήριξε πως από πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ετοιμότητα ώστε να στηριχθεί η κοινωνία και η οικονομία για όσο χρειαστεί απέναντι στις τρέχουσες κρίσεις.

«Στηρίξαμε σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτούμε τους αγρότες. Υπάρχουν οι δίδυμες κρίσεις η ενεργειακή και οι μεταλλάξεις της πανδημίας ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό με νέα μέτρα, επιδοτούμε για το κόστος της ενέργειας, προσθέσαμε στο οπλοστάσιο μέτρα για τη διευκόλυνση της κοινωνίας για το επόμενο εξάμηνο μέτρα ύψους 700-800 εκ ευρώ» είπε ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown τύπου Ολλανδίας εφόσον χρειαστεί είπε: «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022».

Ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι στο επίπεδο του εννιαμήνου του 2019 με εξαίρεση την ένδυση και την υπόδηση που είχε μια μικρή απόκλιση. Σημείωσε επίσης πως έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5%, οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.

Τέλος, αναφορικά με το χρέος της χώρας είπε πως δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας, αλλά στοιχείο που πρέπει να εντάσσεται στη δημοσιονομική πολιτική. «Δεν με ανησυχεί η βιωσιμότητά του, γιατί παντού στην ΕΕ έχει αυξηθεί ενώ και οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες για την καταβολή του είναι από τα χαμηλότερα ποσά από το 2012 οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS