Σταϊκούρας: Επεκτείνονται και ενισχύονται τα μέτρα στήριξης

Σταϊκούρας: Επεκτείνονται και ενισχύονται τα μέτρα στήριξης

Βασισμένο στους 4 υπάρχοντες άξονες των μέτρων στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις θα είναι το νέο πακέτο παρεμβάσεων που θα ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για lockdown (ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στις 12 το μεσημέρι).

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, τα βασικά χαρακτηριστικά των μέτρων θα είναι η  επέκταση, η διεύρυνση, ο εμπλουτισμός και η ενίσχυση των παρεμβάσεων για τη

  • στήριξη των εργαζομένων, με εμπλουτισμό αυτών
  • ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
  • επέκταση και διεύρυνση της αναστολής των φορολογικών & ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  • υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν επιπλέον πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αρχική εκτίμηση για το κόστος των μέτρων που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο ύψους 2,3 δισ.  ευρώ θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα προκύψουν όχι μόνο έως το τέλος του έτους αλλά και το 2021.

Στο δημοσιονομικό πεδίο, η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής, δηλαδή το γεγονός ότι τουλάχιστον έως το τέλος του 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι και κανόνες δίνει τη δυνατότητα στην χώρα μας «εάν χρειαστεί και για όσο χρειαστεί να λάβουμε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να έχει αρνητική επίπτωση και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε ο Χρ. Σταϊκούρας προσθέτοντας  ότι στις 21 Νοεμβρίου που θα κατατεθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021 θα καταγράφονται οι εκτιμήσεις  τόσο για την πορεία της ύφεσης τόσο για φέτος και το 2021 όσο και για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ