Σταϊκούρας: Το 2021 θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών

Σταϊκούρας: Το 2021 θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών

Την πεποίθησή του πως μέσα στο 2021 θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών απωλειών της φετινής χρονιάς, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Blue Sky τόνισε πως «ακόμη και στο προσχέδιο υποστηρίζαμε ότι θα έχουμε βαθιά ύφεση και μεγάλη ανάπτυξη το 2021. Θα καλύψουμε το 2021 το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του 2020» είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός τόνισε πως οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer θα φέρουν «θετικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, τα στοιχεία «θα αναθεωρηθούν προς το δυσμενέστερο, αλλά το 2021 θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη». Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση πρόσεξε, ώστε να βοηθηθούν οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο, ιδιαιτέρως ο τουρισμός και η εστίαση.

Οσον αφορά την πιθανότητα για παροχή ενός ποσού στους χαμηλοσυνταξιούχους ως τα Χριστούγεννα, τόνισε πως αυτή τη περίοδο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι.

Τέλος, αναφερόμενος στον πτωχευτικό νόμο, ο κ. υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε πως ότι ο νόμος ψηφίστηκε δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί υλοποιείται. Θέλει σημαντικό χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί και στο μεσοδιάστημα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολιτών. Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως σε συνεργασία με το υπ. Ανάπτυξης, συζητείται η μείωση των προμηθειών στις τράπεζες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS