ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Από τα πιο υποδειγματικά το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης – Μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτες εκταμιεύσεις

Την άποψη ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι από τα πιο υποδειγματικά που έχουν κατατεθεί, εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν εκταμιευθεί οι πρώτες προκαταβολές από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτιμώντας ότι θα είναι περίπου στο 13% του συνολικού ποσού.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι περισσότερες από τις χώρες έχουν καταθέσει τα προσχέδιά τους, τα οποία βρίσκονται υπό εξέταση από την Επιτροπή και τους αρμόδιους φορείς. Σημείωσε, επίσης, ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα κατατεθούν επίσημα τα συμφωνημένα σχέδια και αμέσως μετά θα αρχίσει η επίσημη έγκριση, πρώτα από την Επιτροπή και μετά από το συμβούλιο των υπουργών, στο τέλος της οποίας θα πληρωθούν οι προκαταβολές.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς επεσήμανε ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι από τα πιο υποδειγματικά καθώς βρίσκεται στη φιλοσοφία του Ταμείου που έχει ως στόχο την πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση ενώ, παράλληλα, βάζει και στόχους για μετά την πανδημία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS