Σε «πόλεμο» Ανδρουλάκης και Δούκας για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Σε «πόλεμο» Ανδρουλάκης και Δούκας για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Η «διαφορετική άποψη είναι πλούτος, δεν είναι τοξικότητα»: αυτό απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στις εργασίες του συνεδρίου του Ιδρύματος Τσίπρα, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα στο εσωτερικό του Κινήματος, εν όψει της αναπόφευκτης μάχης για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Χάρης Δούκας έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη «να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλήσεις». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα και στην άψογη συνεργασία που έχει με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Ανδρουλάκης: Θεμιτές οι φιλοδοξίες Δούκα, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν όσα χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στην ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχε αναφερθεί στον Χάρη Δούκα, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στην Καθημερινή.

«Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Επειδή λοιπόν χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Αλλά πρώτα θα βάλουμε τις πολιτικές και μετά τα πρόσωπα», διαμήνυσε χθες στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε όποιον έχει φιλοδοξίες να δηλώσει παρών για την ηγεσία, ενώ απείλησε με διαγραφές όσουν συντηρούν την τοξικότητα.

Κωνσταντινόπουλος: Δεν φοβάμαι τη διαγραφή - Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Ενεργό ρόλο στο χορό των αντιπαραθέσεων που οξύνονται στο ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος άφησε και σήμερα σαφείς αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ο Χάρης Δούκας υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε, δε, πως κατά τον ίδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές, την ώρα που ο ίδιος δεν φοβάται τη διαγραφή, την οποία επέσεισε ως «δαμόκλειο σπάθη» ο πρόεδρος του κόμματος. Χρησιμοποίησε, δε, και την χαρακτηριστική φράση «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Ο βουλευτής Αρκαδίας είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ειδικότερα: «Νομίζω ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα, κατά την άποψή μου, τα οποία υπάρχουν και είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να του ζητάει δημοκρατικά να πάει σε εκλογές και αυτός να επικαλείται τον φόβο των διαγραφών. Είναι σαν να φοβάται κάποιος τις εκλογές», είπε μεταξύ άλλων.

«Νομίζω, είναι λάθος αυτό. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια τοξικότητα όταν λες σε κάποιον και όταν και εσύ ο ίδιος, και μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει πριν από τις εκλογές ότι τρίτη θέση είναι ήττα. Και λέω εγώ κάτι πολύ απλό: Αν κάποιος δεν μπορεί να θέσει το δικαίωμα, τη δυνατότητα της αμφισβήτησης του αρχηγού και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν κερδίσω τον Κασσελάκη, δεν μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη; (…)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αρκαδίας.

Όπως τόνισε δε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ αντέχει διαγραφές, αν δηλαδή η Κεντροαριστερά αντέχει νέες διασπάσεις: «Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας λέω τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το πώς το αντιλήφθηκα εγώ. Εγώ δεν καταλαβαίνω, όταν κάποιος του λέει να πάει δημοκρατικά στην εκλογή από τη βάση, να λέει ότι εγώ θα σας διαγράψω, θα πάρω μια απόφαση και μετά θα σας διαγράψω. Δεν το καταλαβαίνω. Εγώ προσωπικά, να ξέρετε, δεν νιώθω κανέναν φόβο και μου θύμισε αυτό: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν (σ.σ. την ίδια φράση χρησιμοποίησε και το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1), αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αυτό δίνει προοπτική, το να επικαλείσαι τον φόβο. Νομίζω, λοιπόν, ότι αν θεωρεί πως εμείς θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον φόβο της διαγραφής, αυτό είναι λάθος».

Μιλώντας δε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και ερωτηθείς αν θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα, είπε ότι «θα στηρίξω αυτόν που έχει χαρακτηριστικά να κυβερνήσει. Μακάρι ο κύριος Δούκας να είναι υποψήφιος» και υπογράμμισε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων «έχει τα χαρακτηριστικά και ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία».

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά: Υπάρχουν δήμαρχοι και στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στη Λισαβόνα οι οποίοι ήταν και αρχηγοί στο κόμμα τους και δήμαρχοι

Η ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Χάρη Δούκα δεν αφορά βέβαια μόνο τη Χ. Τρικούπη. Ειδικότερα, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και κληθείς να σχολιάσει την ενδεχόμενη παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε με νόημα:

«Δεν θα μπω στον πειρασμό ούτε είναι στη λογική μου να παρέμβω στα εσωτερικά άλλου κόμματος θα σας πω όμως την ευρωπαϊκή εμπειρία, και παρακαλώ αυτό να μην ερμηνευτεί κατά τον οποιονδήποτε τρόπο. Υπάρχουν δήμαρχοι και στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στη Λισαβόνα οι οποίοι ήταν και αρχηγοί στο κόμμα τους και δήμαρχοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ