Euro 2024, Πορτογαλία - Σλοβενία 3-0 πεν. (0-0 κ.δ./παρ.): Πρόκριση - θρίλερ με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Euro 2024, Πορτογαλία - Σλοβενία 3-0 πεν. (0-0 κ.δ./παρ.): Πρόκριση - θρίλερ με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Η Πορτογαλία ήταν νικήτρια με 3-0 στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι απέναντι στην Σλοβενία για να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2024.

Η κανονική διάρκεια με την παράταση έληξε 0-0. Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στην επόμενη φάση.

Η Πορτογαλία ξεκίνησε δυνατά το ματς με στόχο να μπορέσει να βάλει γρήγορα γκολ στη Σλοβενία και να της αυξήσει την πίεση. Μάλιστα στο 8' βγήκε μια μεγάλη άμυνα από τους Σλοβένους πάνω στον Ρονάλντο, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ και τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον Όμπλακ.

Η πρώτη χαμένη ευκαιρία της Πορτογαλίας

Στο 13' μετά από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπρούνο έκανε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Μάλιστα η μπάλαα πέρασε πρώτα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που τα έβαλε με τον εαυτό του.

Η Σλοβενία επιχείρησε να ρίξει τον ρυθμό για να κοντρολάρει το ματς και το κατάφερε εν μέρη. Παράλληλα πήγε να βγάλει φάσεις με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ.

Η τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ωστόσο στο 34' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σε μια μοναδική ευκαιρία.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την φάση του 45'+2. Ο Παλίνια έκανε χαμηλό σουτ στο ύψος της περιοχής και η μπάλα άγγιξε το δεξί δοκάρι κι έφυγε έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερες προϋποθέσεις. Πρώτη απείλησε η Σλοβενία όπου στο 51΄ο Σπόραρ βρέθηκε απέναντι από τον Ντιόγο Κόστα, δίστασε όμως να σουτάρει και σπατάλησε την ευκαιρία.

Το νέο φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Πορτογαλία απείλησε εκ νέου με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 54'. Ο Πορτογάλος σταρ εκτέλεσε φάουλ δυνατά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Όμπλακ, που απέκρουσε.

Η συνέχεια δεν είχε να προσφέρει και πολλά πράγματα, φάσεις δεν σημειώθηκαν, το θέαμα ήταν κακό και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Χαμένο πέναλτι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έβαλε τα κλάματα

Εκεί και πιο συγκεκριμένα στο 103' ο Ντανιέλε Ορσάτο έδωσε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλία, σε μαρκάρισμα του Ντρούκσιτς πάνω στον Ντιόγκο Ζότζα. Πέναλτι που εκτέλεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον τερματοφύλακα της Σλοβενίας, Γιαν Όμπλακ να κάνει τρομερή επέμβαση. Μάλιστα ο Πορτογάλος σταρ πιάστηκε από την κάμερα να κλαίει στο διάστημα του ημιχρόνου της παράτασης.

Η Σλοβενία πήρε ώθηση από αυτό και το ματς έγινε ροντέο. Μάλιστα στο 115' ο Πέπε έκανε λάθος και ο Σέσκο βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιόγκο Κόστα αλλά ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας έκανε σωτήρια επέμβαση. Μια επέμβαση που έστειλε το ματς στα πέναλτι.\

Η διαδικασία των πέναλτι

Σλοβενία: Ίλισιτς απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα
Πορτογαλία: Κριστιάνο Ρονάλντο, γκολ, 1-0
Σλοβενία: Μπάλκοβετς, απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα
Πορτογαλία: Μπρούνο Φερνάντες,. γκολ, 2-0
Σλοβενία: Βέρμπιτς, απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα
Πορτογαλία: Μπερνάντο Σίλβα 3-0

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ