Πυρετώδεις συσκέψεις Μητσοτάκη για τα σχολεία - Στο Μαξίμου Κεραμέως και Πλεύρης

Πυρετώδεις συσκέψεις Μητσοτάκη για τα σχολεία - Στο Μαξίμου Κεραμέως και Πλεύρης

Διαδοχικές συσκέψεις για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων έχει από το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας να προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς.

Βούληση της κυβέρνησης παραμένει να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, και σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη εντός τις ημέρας με τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, Νίκη Κεραμέως και Θάνο Πλεύρη, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμών συνεδριάζει αύριο για να πάρει αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και οι ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη. Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται διχασμένη, με κάποιους να ζητούν να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία, και κάποιους άλλους να προτείνουν να γίνει κανονικά το άνοιγμα τους, με ειδικά όμως υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Τα τρία σενάρια λειτουργίας των σχολείων

  • To επικρατέστερο είναι να ανοίξουν 10 Ιανουαρίου με αύξηση των self test.
  • Το επόμενο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 17 ή στις 24 Ιανουαρίου .
  • Ένα τρίτο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 10 Ιανουαρίου και να επαναξιολογηθεί, ανάλογα με τα κρούσματα, η κατάσταση από την επιτροπή.
  • Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Τα test θα γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7, ενώ η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Για όλα αυτά θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εισηγηθεί αναλόγως στην Κυβέρνηση, που θα κληθεί να αποφασίσει τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για την υποχρεωτικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS