Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και ζήτησε την διάλυση της Βουλής


Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη διάλυση της Βουλής για την προκήρυξη των εκλογών.

Κατά την συνάντησή του με την ΠτΔ, ο πρωθυπουργός, αιτούμενος την προκήρυξη εκλογών, ανέφερε: «Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση βουλής και προκήρυξη εκλογών σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει θητεία της όπως είχαμε πει ότι πρέπει να γίνει αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους. Οι εκλογές, γιορτή δημοκρατίας, είναι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων και οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα και δεν είναι εναρμονισμένες με την κοινωνία. Η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή. Ειδικά η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Το διάταγμα για διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ