Αύριο ορκίζεται ο Μητσοτάκης, το απόγευμα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση -Πότε ανοίγει η Βουλή

Αύριο ορκίζεται ο Μητσοτάκης, το απόγευμα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση -Πότε ανοίγει η Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και από αύριο το πρωί επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, για την παράδοση-παραλαβή.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής έχει οριστεί η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ