Πλεύρης: Οι άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι

Πλεύρης: Οι άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι

«Η θέση της κυβέρνησης παραμένει. Οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Aπαντώντας νωρίτερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωσταντίνου Μπούμπα για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Κάποιος για να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος», είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε: «Αυτή είναι η θέση που μας έχει υποδείξει η επιστήμη».

Με βάση την πορεία της πανδημίας, εάν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει κάτι θα αλλάξει. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στη φάση που δίνουμε παρατάσεις σε όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν για την πανδημία, είπε ο υπουργός Υγείας και σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, την επιστήμη της νοσηλευτικής και θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις αρχές της επιστήμης που υπηρετούν.

«Όταν οι κανόνες, οι αρχές και οι αξίες αναφέρουν ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, για την προστασία των τρίτων και του εαυτού τους, αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε: «παραμένουμε στη θέση μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται».

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS