Πέτσας: Ρεβεγιόν με έως 9 άτομα από 2 οικογένειες -Ανοίγουν αύριο οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ

Πέτσας: Ρεβεγιόν με έως 9 άτομα από 2 οικογένειες -Ανοίγουν αύριο οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει το άνοιγμα των καταστημάτων περιποίησης νυχιών από αύριο το πρωί, αλλά και τι θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τι θα ισχύει για τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

«Από αύριο το πρωί τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα "μαύρης εργασίας" και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα», είπε ο κ. Πέτσας.

Εως 9 άτομα στα σπίτια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί», είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου για τις εκκλησίες

Και πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες μας, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο». Ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: «Θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα προκειμένου να δούμε αν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας, για μία ακόμα μέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις απλές εκκλησίες και των 25 στις μητροπόλεις της χώρας μας. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα για διπλή λειτουργία κατά φυσικά την προτεραιότητα και την απόφαση που θα λάβει η εκκλησία μας, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί σήμερα και αν υπάρχει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί Ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα ή αύριο».

Πέτσας: Πρόθεσή μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου

Σε ερώτηση του iefimerida για το αν υπάρχει κάτι νεότερο για το άνοιγμα των σχολείων: «Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου, αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί. Σκοπός μας είναι με τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε λάβει, πάλι έχουμε λάβει σκληρά μέτρα, ίσως τα πιο σκληρά στην Ευρώπη, αρκετά πιο γρήγορα από την Ευρώπη. Αυτές τις εβδομάδες θα τις αξιοποιήσουμε όλοι μαζί να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα, να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας, επομένως στις 7 Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα σχολεία μας και άλλες οικονομικές δραστηριότητες αλλά για αυτό χρειάζεται μέχρι τότε πιστή τήρηση των μέτρων».

Άλλα βασικά σημεία της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

Για το click away: Κάνουμε ό,τι μπορούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση να δώσουμε ανάσες. Σκοπός να αποσυμφορηθούν οι ταχυμεταφορές και να υπάρξει κάποιος τζίρος. Δεν βάζουμε ποσοτικό όριο. Δίνουμε διέξοδο, όχι ευκαιρία για συγχρωτισμό.

Ο εμβολιασμός θα προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συγχαρητήρια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που κάνουν τη δουλειά τους για την υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο. Κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση.

Δεν παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση του ωραρίου για τις μετακινήσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ