ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Εχουν δοθεί 39 δισ. ευρώ για στήριξη της οικονομίας

Την εκτίμηση ότι σύντομα το sms για τις μετακινήσεις θα καταργηθεί, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί μετά το Πάσχα καθώς εξετάζεται: «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε.

Αναφορικά με την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί ήδη τριάντα εννιά δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας. «Τριάντα εννιά δισεκ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δανειστήκαμε 22 δισεκ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρρευσαν 22 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» εξήγησε.

«Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS