Πελώνη: «Δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca»

Πελώνη: «Δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca»

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε ότι «ο επταήμερος μέσος όρος ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι στο 93%» και παρατήρησε πως υπάρχει κάποια διστακτικότητα από κάποιες ηλικιακές ομάδες γενικώς για τα εμβόλια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διεμήνυσε πως «Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό, τοποθετήθηκε σχετικώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προχθές, σημειώνοντας πως τα οφέλη υπερτερούν τού όποιου κινδύνου»

Ερωτηθείσα για το τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, στο ενδεχόμενο επιβολής ηλικιακού ορίου στη χορήγηση του AstaZeneca, η κ.Πελώνη ανέφερε πως «Δεν νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες»,

Ως προς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, η κα. Πελώνη απάντησε πως η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και παίρνει τα εμβόλια που είναι εγκεκριμένα στο ποσοστό που μας αναλογεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ