Παπαθανάσης: H Πολιτεία δε θα εγκαταλείψει επιχειρηματίες και τους εργαζομένους

Παπαθανάσης: H Πολιτεία δε θα εγκαταλείψει επιχειρηματίες και τους εργαζομένους

Για το άνοιγμα της αγοράς και την πορεία της οικονομίας από την επιβολή των υγειονομικών μέτρων έως τώρα μίλησαν στο MEGA o υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και ο εκπρόσωπος πρωτοβουλίας εστίασης Θεσσαλονίκης, Νίκος Νυφούδης.

Ολοκληρώνεται το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς, καθώς τη Δευτέρα (29/6) ανοίγουν οι κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας και τα καζίνο, ενώ την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και τα συνέδρια. Τα κυλικεία των πανεπιστημίων και των σχολείων παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Νυφούδη, όσον αφορά την εστίαση, αυτή δεν έχει επανέλθει ακόμα και ενώ έκλεισε από τους πρώτους κλάδους, φαίνεται ότι δεν προτιμάται από τον κόσμο τόσο όσο τα μπαρ και τα καφέ. Έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μείωση του τζίρου κατά 60%, ενώ ο ίδιος φοβάται πως όσο βαθαίνει το καλοκαίρι η μείωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. «Βαδίζουμε στο άγνωστο, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε σχετικά.

Βασικό πρόβλημα της εστίασης θεωρεί ότι είναι η χρηματοδότηση, καθώς πολλά είναι τα εστιατόρια τα οποία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για σοβαρή χρηματοδότηση, αυτή δεν έφτασε ποτέ στις επιχειρήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS