Παπαθανάσης για αναβάθμιση από Scope: Διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής

Παπαθανάσης για αναβάθμιση από Scope: Διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής

«Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτήν τη φορά από τον οίκο Scope Ratings, αποτελεί μια ακόμα διεθνή αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής και αποφασιστικής οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, επισημαίνοντας επίσης ότι:

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας με συνεχώς αποκλιμακούμενο δημόσιο χρέος, με μείωση του κόστους δανεισμού για το κράτος και για τις επιχειρήσεις, με κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιούργησε η κρίση, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους.

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας, διοχετεύοντας κάθε διαθέσιμο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και από τους εθνικούς πόρους για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και για την μετατροπή της συλλογικής ευημερίας σε ατομική προκοπή για τους συμπολίτες μας».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ