Οικονόμου: Τα νέα μέτρα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα - Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει

Οικονόμου: Τα νέα μέτρα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα - Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε για την 3η δόση εμβολίου, τα ΜΜΜ και τα όσα είπε στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός.


Ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με τον αυστηρότερο έλεγχο στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους χώρους, τα οποία θα ισχύσουν από το Σάββατο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αρχικά ότι τα μέτρα πρέπει να είναι ρεαλιστικά για να εφαρμοστούν. Την ίδια στιγμή παρατήρησε πως δεν ισχύει ότι δεν εφαρμόζονται καθόλου μέτρα στους ναούς, αφού όπως είπε προβλέπονται και τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στο προσωπικό των ναών, αλλά και μέτρα για τους πιστούς με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την πανδημία ψηφοθηρικά και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το απέδειξε κλείνοντας τις εκκλησίες όταν έπρεπε για να αναχαιτίσει την πανδημία.

«Τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχεύουν κυρίως σε δυο κατευθύνσεις. Αφενός να προστατέψουν τους πάντες από τον κοροναϊό και αφετέρου να ασκηθεί μια έμμεση πίεση προς τους ανεμβολίσαστους προκειμένου να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά τη συμπλήρωση 6 μηνών από την δεύτερη, σημείωσε ότι η προσωπική του θέση είναι ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να σχετίζεται με την πληρότητα των αντισωμάτων και αποδεδειγμένα αυτά εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά αυτοί που θα κάνουν τις προτάσεις είναι όπως πάντα οι ειδικοί επιστήμονες.

Τέλος όσον αφορά το σενάριο του lockdown, ο κ. Οικονόμου ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα και ήδη έχουν πυκνώσει κατά πολύ τα δρομολόγια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS