Οικονόμου για Τσίπρα και διάλυση Βουλής: Eίναι επικίνδυνος - Αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη

Οικονόμου για Τσίπρα και διάλυση Βουλής: Eίναι επικίνδυνος - Αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη

Άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από το Ζάππειο την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, εντός τριών εβδομάδων το λιγότερο όπως το Σύνταγμα ορίζει, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχοιλάζοντας τα περί αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε επικίνδυνο τον κ. Τσίπρα και τόνισε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τους θεσμικούς πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας: τη λαϊκή κυριαρχίας, τον Κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη. 

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.

Τσίπρας: Εκλογές εντός Φεβρουαρίου, να διαλυθεί η βουλή, αποσυρόμαστε από ψηφοφορίες

Ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας ένα είδος Ανένδοτου, με αφορμή τις παρακολουθήσεις, ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από σήμερα θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, «για να μη νομιμοποιεί την κυβέρνηση της εκτροπής» [εκτός απ' το νομοσχέδιο για το ναζιστικό κόμμα] και ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε εκλογές το πολύ εντός τριών εβδομάδων, τον Φεβρουάριο. (Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS