Tσίπρας από Ζάππειο: Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές - Δεν θα νομιμοποιήσουμε την εκτροπή

Tσίπρας από Ζάππειο: Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές - Δεν θα νομιμοποιήσουμε την εκτροπή

«Φωτιά» στο πολιτικό τοπίο έβαλε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ζητώντας άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα απέχει από κάθε νομοθετική διαδικασία (πλην, ενδεχομένως αυτής για τον αποκλεισμό της εγκληματικής οργάνωσης), διότι δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει «το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης εκτροπής». «Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή».

«Ασέλγησαν στο κράτος δικαίου»

 Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι», υπογραμμίζοντας ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν καθορίσει την πολιτική ζωή του τόπου.

«Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη αδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών. Η αισχροκέρδεια προστατεύεται με προκλητικό τρόπο».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις υποκλοπές, για «ζόφο» και «εκλογές Μητσοτάκη». «Οι υποκλοπές έγιναν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του πρωθυπουργού», τόνισε, αναφέροντας επίσης ότι «η εξοπλιστική ασφάλεια έγινε τμήμα αυτού του παιγνίου».

«Το δίκτυο των υποκλοπών δεν ήταν μία αστοχία. Ήταν πολύπλοκο σχέδιο που ήθελε να συμπληρώσει τα δίκτυα της κλοπής. Ασέλγησαν στο κράτος δικαίου.Αυτό είναι το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας».

«Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής»

«Τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δηλώνουμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εκτροπή ακόμα και αν 156 βουλευτές αποφάσισαν σχετικά. Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε τρεις εβδομάδες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την κυβέρνηση εκτροπής»

«Μεταφέρουμε την πρόταση μομφής στον λαό. Όσο ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης εκτροπής. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα και να δημιουργήσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι ζωντανή όσο βρίσκεται στην υπεράσπιση του κάθε πολίτη», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντιμετωπίσαμε θεσμικά το σκάνδαλο. Το πρώτο σκάνδαλο που αφορά τη λειτουργία των θεσμών. Ζητήσαμε παντού απαντήσεις. Θεσμική απόφαση ήταν να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που μάς παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Καμία απάντηση δεν πήραμε από τον πρωθυπουργό της χώρας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε αποχή από τη Βουλή».

«Το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί»

Μετέπειτα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου αυτό το ζήτημα να διεθνοποιηθεί.«Απεθυνόμαστε εντός αλλά και εκτός χώρας. Στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Δεν έχουμε παραβίαση συνταγματικών πλαισίων απλά αλλά παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Εχω ήδη απευθυνθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Προφανώς θα διεκδικήσουμε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα αυτό παντού στην Ευρώπη. Το κρίσιμο να αποφανθεί ο ελληνικός λαός. Εχουμε ήδη εξηγήσει γιατί. Πρέπει μία δημοκρατική κυβέρνηση να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου».

«Είχαμε αύξηση των επισυνδέσεων στη διακυβέρνησή μας» 

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία παραδοχή, αναφερόμενος στην λειτουργία της ΕΥΠ, τονίζοντας ότι επί διακυβέρνησής του έγινε αύξηση των επισυνδέσεων από την ΕΥΠ. Δικαιολογώντας την απόφαση αυτή, ανέφερε ότι: «Θεωρώ ότι μία προοδευτική κυβέρνηση να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή, να φέρει δικαιοσύνη. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ λειτούργησε στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Οι επισυνδέσεις αυξήθηκαν αλλά είχαν αυξηθεί και οι προσφυγικές ροές. Χρειαζόταν εξέταση. Μία σοβαρή ΕΥΠ έπρεπε να το κάνει. Και το έκανε».

Για επιστολή Ράμμου και ΑΔΑΕ 

Σε σχέση με ερώτηση που δέχτηκε για το αν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως: «Γίναμε μάρτυρες μιας σκηνής του θεάτρου του παραλόγου. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις, προσπάθησε να μου πει ότι δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου. Μα εγώ απευθύνθηκα στην Ανεξάρτητη Αρχή με επιστολές και γραπτά έγγραφα. Υπήρξε συνεδρίαση του ΔΣ της Αρχής για να απαντηθεί το αίτημα. Μου ζητήθηκαν διευκρινήσεις για ποιους ζητώ στοιχεία. Επέλεξα λοιπόν τα έξι πρόσωπα», εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ