Μητσοτάκης: Η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας

Μητσοτάκης: Η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας

 Στην Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τον Ρώσο ομόλογο του Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράρτους για το Κυπριακό και τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο. Κοινή μας προτεραιότητα η αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάσαμε τρόπους να θέσουμε σε κίνηση τις ροές Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας».

«Οι σχέσεις των δυο χωρών έρχονται απο πολύ μακριά και μπορούν να πάνε και πολύ μακριά. Στη Ρωσία μεγαλούργησε ο ευεργέτης μας, Ιωάννης Βαρβάκης και από εκεί ξεκίνησε ο πρώτος κυβερνήτης μας, Ιωάννης Καποδίστριας. Η συμμετοχή της Ρωσίας, με τη Βρετανία και τη Γαλλία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, σήμαναν τη νίκη των Ελλήνων. Ιστορικοί οι δεσμοί των λαών μας, στις ιστορικές δοκιμασίες της ανθρωπότητας βρεθήκαμε μαζί. Η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, η οποία οφείλει να οικοδομείται μέσω συνεργατικών και όχι ανταγωνιστικών σχέσεων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Μισούστιν είπε: «Κοινή γιορτή για Ρωσία και Ελλάδα η ελληνική Επανάσταση. Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο σε άλλες στιγμές στην ιστορία. Δεν ξεχνάμε πως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστρια. Οι ελληνικές Αρχές ανοίγουν σταδιακά τα σύνορα, αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Υπάρχουν αναξιοποίητες επιχειρηματικές προοπτικές λόγω κοροναϊού».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός μετέβη στις 14:00 στην Αθήνα υποδεχόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

 


Το πρόγραμμα του Ρώσου πρωθυπουργού:

Αργότερα, στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στις 09:20 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια στις 10.00 θα ακολουθήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλών προσκεκλημένων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη, στις 11:30, για τη Θεσσαλον

Δείτε τις κοινές δηλώσεις:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ