Μητσοτάκης στην τελετή παραλαβής των Rafale - Τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

Μητσοτάκης στην τελετή παραλαβής των Rafale - Τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

Πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη - Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την έλευση των μαχητικών αεροσκαφών

Πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα και με πτήσεις πάνω από τον αθηναϊκό ουρανό η τελετή παραλαβής των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα. παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Eιδικότερα, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη.

Η προσφορά Μητσοτάκη στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος και τόνισε ότι τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο καλύτερο αύριο για όλη την περιοχή. «Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Καλαμάτα εγκαινιάζεται το νέο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Το χαρακτήρισε ως «ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή».

Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι «δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν». «Δεν έχει θέση η παραχάραξη της ιστορίας πολύ περισσότερο όταν εκπέμπεται από γειτονικά κράτη. Το μήνυμα των καιρών πρέπει να είναι η αλήθεια και η συνεννόηση πάντα με βάση τη διεθνή νομιμότητα και ειδικότερα στην περιοχή μας το δίκαιο της θάλασσας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Έκλεισε ευχόμενος καλές πτήσεις στα νέα Rafale για να προστατεύουν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα Rafale «σκέπασαν» τον Αθηναϊκό ουρανό

Τα rafale πέταξαν απευθείας για την Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, την 332 Μοίρα στην Τανάγρα, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους με πτήση πάνω από την Ακρόπολη. Τα αεροσκάφη στις 12.44 προσγειώθηκαν στην Τανάγρα.

11

«''Γεράκι red''. Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», είπε στους Έλληνες πιλότους των έξι Rafale ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου της αεροπορικής βάσης στην Τανάγρα. Πριν προσγειωθούν στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύθηκαν στην πτήση με τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά έκαναν διέλευση με τα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την βάση της Τανάγρας. Κινώντας τα πτερύγιά τους δεξιά και αριστερά, οι Έλληνες πιλότοι απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Λίγα δευτερόλπετα προηγουμένως, στην πρώτη διέλευσή τους πάνω από τον διάδρομο της Τανάγρας, οι χειριστές των Rafale έκαναν προσομοίωση touch and go, δηλαδή λίγο προτού ακουμπήσουν στον διάδρομο, απογειώθηκαν εκ νέου και έκαναν ακόμη μια στροφή προς την 114 Πτέρυγα Μάχης.

111

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Συνολικά, θα προμηθευτούμε 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, με συνολικό κόστος 3,3 δισ. ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μαχητικό προσγειώθηκε στις 12:45 στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Κατά το καλωσόρισμα των αεροσκαφών, ο πύργος ελέγχου ανέφερε: «Καλωσορίσατε στο νέο σας σπίτι. Καλές προσγειώσεις με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του σμήνους των Rafale τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον».

Μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα αεροσκάφη πέρασαν κάτω από αψίδα νερού και κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπου τα πληρώματά τους αποβιβάστηκαν.

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Δείτε την τελετή όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS