Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα -Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα -Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και τον υποδέχτηκαν θερμά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, για να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, καθώς και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο.

Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο παρέδωσαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που έφτιαξαν παιδιά από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, δε, και με ασθενή που νόσησε από κοροναϊό.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους του νοσοκομείου για τη «σπουδαία δουλειά» που κάνουν και τόνισε ότι «όλη η κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό». 

«Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες» υπογράμμισε. 

“Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει” είπε ακόμα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να προσέχουν όσο υπάρχει αυτή η κρίση ενώ έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα οτι δεν βρίσκονται εκεί για να ωραιοποιήσουν καμία κατάσταση. 

Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες». 

Επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οοι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας

Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ” είπε ο πρωθυπουργός, στον οποίο δόθηκε μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα τα σενάρια για τη σταδιακή άρση του lockdown να δίνουν και να παίρνουν, αλλά αρμόδια χείλη να διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες ούτε έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Η συζήτηση είναι πρόωρη αυτή τη στιγμή. Είναι σαφές, όμως, ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Τα παραπάνω σημαίνουν κάλλιστα πως ανοιχτό παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, με τα σχολεία να παραμένουν μεν πρώτα στη λίστα για το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά την κυβέρνηση να μην προχωρεί στην απόφαση για την επαναλειτουργία τους πριν να έχει τη σχετική εισήγηση των ειδικών. 


 

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη σε ακόμη τρεις δομές υγείας, ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για ζητήματα Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, μιας και η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο του δεύτερου κύματος και η πίεση στο σύστημα υγείας της περιοχής και ιδίως της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ