Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Χρονιά ορόσημο και φέτος για τον τουρισμό - Ευχαριστώ που δεν με ρωτάτε για τον ανασχηματισμό

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Χρονιά ορόσημο και φέτος για τον τουρισμό - Ευχαριστώ που δεν με ρωτάτε για τον ανασχηματισμό

«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Παράσχη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τον πρωθυπουργό ξεκίνησε με τη σπουδαιότητα του τουρισμού για την Ελλάδα, ο οποίος αφορά περίπου το 30% της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας τη χώρα σε δύσκολες περίοδους, ενώ έγιναν σαφή και τα κωλύματα του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η επιτυχία του τουρισμού, βασίζεται στους επαγγελματίες του κλάδου», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος πρέπει να διασφαλίζεται με επένδυση στην ποιότητα και στη βιωσιμότητα».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ευχαρίστησε» τον Γιάννη Παράσχη για την διακριτικότητά του που δεν ρώτησε τίποτα για τον «επικείμενο ανασχηματισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Μητσοτάκης: Το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη 4ετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη. «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «από τη στιγμή, που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων, εισοδημάτων και απασχόλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να συνδυάσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική βάζοντας παράλληλα τους όρους για να προστατεύσουμε την πηγή του πλούτου μας. Πρέπει να δούμε πέρα από τον επόμενο χρόνο αλλά και τον επόμενο εκλογικό κύκλο, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις εργοδοτικές εισφορές και είπε ότι «ο υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν τις εργοδοτικές εισφορές».

Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ