Ο Κυρίτσης «αδειάζει» τον Πολάκη για τα εμβόλια: «Δεν συμφωνώ, ο Ξανθός εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυρίτσης «αδειάζει» τον Πολάκη για τα εμβόλια: «Δεν συμφωνώ, ο Ξανθός εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την αντίθεσή του με τα όσα έχει υποστηρίξει ο Παύλος Πολάκης για τα εμβόλια εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, με τα νοσοκομεία και την πανδημία, τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπεί ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος τομεάρχης.

«Δεν έχω ακούσει τη δήλωση γιατί χθες όλοι ασχολιόμασταν - και καλά κάναμε - με το εργασιακό νομοσχέδιο - αλλά μπορώ να σας πω από θέσης και αρχής ότι τον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, με τα νοσοκομεία και την πανδημία, τον εκπροσωπεί ο Ανδρέας Ξανθός. Ο κύριος Πολάκης υποθέτω ότι μίλησε ως γιατρός εντατικολόγος. Εξέφρασε μία άποψη, εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την αντίθεσή του με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ενώ εξαπέλυσε και βολές κατά των λοιμωξιολόγων από τη Βουλή, την Τρίτη.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε έντονα η ΝΔ ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS