Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το παρασκήνιο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Ο Μητσοτάκης ήταν χαλαρός, χαμογελαστός, ήρθε με τα χέρια στις τσέπες», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τη συνάντηση των δύο ηγετών χθες στη Νέα Υόρκη και σημειώνουν ότι οι δύο ηγέτες «ήταν χαλαροί και θα έχουν πιο στενές επαφές».

Όπως σχολιάζει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το καλό κλίμα αποτυπώνεται τόσο από τη διάρκεια της συνάντησης - κράτησε μία ώρα αντί για 40-45 λεπτά που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο - όπως και από τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών μετά τη συνάντηση που ήταν ίδιες.

Ο οδικός χάρτης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιλαμβάνει τις συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών, τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, μάλλον έχει κλειδώσει το ταξίδι του Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου.

Τουρκικά ΜΜΕ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Το ρεπορτάζ του τηλεπτικού σταθμού Α ΗΑΒΕR ανέφερε: «Εκδόθηκε η ανακοίνωση για την συνάντηση των δυο ανδρών, ωστόσο θα ήθελα να τονίσω κάτι. Ο Mητσοτάκης ήρθε άνετος εδώ στο σπίτι της Τουρκίας. Η γλώσσα του σώματός του ήταν χαλαρή, εισήλθε και εξήλθε με τα χέρια στην τσέπη, ήταν χαμογελαστός.

Κι εμείς αναρωτιόμασταν αν στις φωτογραφίες της συνάντησης, αν οι δυο ηγέτες θα ήταν χαμογελαστοί. Και συνέβη αυτό. Χαμογελούσε και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και ο Μητσοτάκης. Αν θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν πριν τη συνάντηση τους στο Βίλνιους, όπως στις αρχές του έτους, οι δυο ηγέτες είχαν κάνει σκληρές δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου. Αρα το να χαμογελούν είναι καλό, άλλωστε η ανακοίνωση δείχνει πως θα έχουν πιο στενές επαφές».

Το CNN Turk μετέδωσε: «Η σημαντικότερη συνάντηση του Ερντογάν ήταν αυτή με τον Μητσοτάκη», ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για συνάντηση με θετικά αποτελέσματα.

Το ρεπορτάζ του CNN Turk ανέφερε: «O πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ας μάθουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης. Αυτή η συνάντηση ίσως ήταν η πιο πολυαναμενόμενη μέσα σε όλο τον μαραθώνιο των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος. Η συνἀντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 10:59 και ολοκληρώθηκε στις 12:02 άρα η διάρκειά της ξεπέρασε την μια ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν την βούληση τους για τη διατήρηση του σημερινού θετικού κλίματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Στον τουρκικό Τύπο, η Hurriyet αναφέρει ότι «θα συνεχιστεί η άνοιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ενώ η Milliyet μιλά για «συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεργασία στο μεταναστευτικό».

Η Aksam σημείωσε: «Ο Μήτσος (Μητσοτάκης) και ο Μπιμπι (Νετανιάχου) στο Σπίτι της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, ο αρθρογράφος της Hurriyet σχολίασε πως «πρέπει να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα» και πως «πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου»

«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να τα σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» σχολίασε ο Νεντίμ Σενέρ και προσθέτει: «Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν απο λίγα χρόνια, την ίδρυσαν 3 χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν γερμανό πρίγκιπα, Αυτό το ανύπαρκτο κράτος μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν 'φθηνό' τρόπο. Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια στην Τουρκία. Απέναντι μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει.

Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως η Τουρκία στο ζήτημα των νησιών, που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της ένω έχει δίκιο Τους λέμε στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί.η κυριαρχία του . Επίσης αφου λέμε πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ