Κικίλιας: Τέλη του 2020 το εμβόλιο στην Ελλάδα -Γιατί επέλεξε τον Μαγιορκίνη ο Μητσοτάκης

Κικίλιας: Τέλη του 2020 το εμβόλιο στην Ελλάδα -Γιατί επέλεξε τον Μαγιορκίνη ο Μητσοτάκης

Απάντηση σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε, θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών, είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Κικίλιας: Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χωρά μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech προσχωρούν και βρίσκονται στην  διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί. Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS