Κι όμως, ο Τσίπρας ήξερε για το παράλληλο σύστημα πληρωμών - Τι είχε αποκαλύψει ο Βαρουφάκης το 2017

Κι όμως, ο Τσίπρας ήξερε για το παράλληλο σύστημα πληρωμών - Τι είχε αποκαλύψει ο Βαρουφάκης το 2017

Νέα κόντρα έχει ανοίξει στο πολιτικό προσκήνιο κι εν όψει των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν το δικό τους... μπρα-ντε-φερ σε σχέση με τις αιτιάσεις του δευτέρου ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε για τις θέσεις του -τότε- υπουργού Οικονομικών περί ύπαρξης παράλληλου συστήματος πληρωμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το παράλληλο σύστημα θα ήταν ένα διαδικτυακό σύστημα πληρωμών βασισμένο στην ιστοσελίδα Taxisnet, «που θα επέτρεπε τη συνέχιση των συναλλαγών, σε ευρώ, ακόμα κι αν τρόικα και ΕΚΤ μας έκλειναν τις τράπεζες». Καθ'αυτόν τον τρόπο το σύστημα μπορούσε να δώσει στον φορολογούμενο την δυνατότητα να μεταφέρει «πιστωτικές μονάδες» από το ΑΦΜ του στο Δημόσιο για πληρωμή φόρων ή σε οποιοδήποτε άλλο ΑΦΜ νομικού ή φυσικού προσώπου.

Παρ'ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατείνεται ότι δεν είχε ούτε γνώση, ούτε την θέληση να προβεί σε μία τέτοια -ομολογουμένως περαιτέρω καταστροφική για την ελληνική οικονομία- πράξη, φαίνεται πως ο ΓΓ του ΜέΡΑ25 τον «δίνει» στεγνά λέγοντας ότι γνώριζε τα πάντα για το σχέδιο που υπήρχε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, το 2017 σε συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά είχε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, εφόσον η ΕΚΤ διέκοπτε την ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και το Grexit ήταν πιο ορατό από ποτέ. Μετά από την συνέντευξη αυτή, με ανάρτησή του στο Twitter, o Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το σχέδιο και επέμεινε ότι «ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη».

Παράλληλα, όπως εξηγούσε στο βιβλίο του «Adults in the room», το πρώτο απόσπασμα αφορά την περιγραφή του συστήματος παράλληλων πληρωμών «όπως την έκανα ένα βράδυ του Νοεμβρίου 2014 στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των Νίκου Παππά και Γιάννη Δραγασάκη (το βράδυ που μου έκαναν την πρόταση ανάληψης του υπουργείου οικονομικών σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ) – και λιγότερο από τρεις μήνες μετά στο υπουργικό συμβούλιο».

Στο δεύτερο απόσπασμα περιγράφει τη διαφορά αυτού (παράλληλο σύστημα πληρωμών) από ένα παράλληλο νόμισμα, το οποίο όπως λέει είχε απορρίψει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ