«Κεραυνοί» και από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για τις πλημμύρες: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες»

«Κεραυνοί» και από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για τις πλημμύρες: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες»

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους.

Κάνοντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναφερόμενοι στην μεγάλη καταστροφή της κακοκαιρίας μίλησαν για κενά στο επιτελικό κράτος και για καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Κενά εντόπισαν επίσης και στο θέμα συντονισμού των υπηρεσιών τις πρώτες ώρες που χτύπησε η φονική κακοκαιρία.

Σ. Φάμελλος από τη Θεσσαλία: Αποδεικνύεται μια ανεπάρκεια της Πολιτείας

«H Θεσσαλία βιώνει μια πολύ μεγάλη, βιβλική καταστροφή, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Το πρώτο μέλημα είναι η στήριξή μας στους ανθρώπους που είτε επιχειρούν είτε προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους» δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, από το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας, όπου βρέθηκε μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και ενημερώθηκε από τους υπουργούς και τον περιφερειάρχη για τις προσπάθειες αποκατάστασης των υποδομών.

«Οι προτεραιότητες που θέσαμε, μετά φυσικά από τη διάσωση των πολιτών και την υποστήριξη όσων επιχειρούν, ήταν τα θέματα των συγκοινωνιακών συνδέσεων, πρώτα στις νομαρχιακές οδικές διασυνδέσεις, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των υγειονομικών υποδομών.

Πρωτεύει, φυσικά, η προστασία της ζωής. Ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, κ. Σακελλαρίου, για τις προσπάθειες που γίνονται για τον απεγκλωβισμό πολλών συμπολιτών μας και τα εκτεταμένα προβλήματα και τον αποκλεισμό σε πολλούς οικισμούς.

Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε νέα σχέδια πολιτικής προστασίας, το ζητήσαμε και στη Βουλή, διότι οι συνθήκες μεταβάλλονται και χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την επάρκεια της πολιτείας. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή πολιτεία για να δώσει τη μάχη και να υπερασπιστεί την επόμενη μέρα τις μεγάλες αβεβαιότητες που έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν

«Τέρμα πια ο εμπαιγμός! Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες. Βάζουν τις μίζες και τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία.

«Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα, άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και, βεβαίως, να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας», συμπλήρωσε.

Χρηστίδης: «Είστε κυβέρνηση μηδενικής ενσυναίσθησης»

«Τα λόγια είναι λιγοστά για να περιγράψουν τη δυστοπία την οποία ζούμε» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση. Χρησιμοποιεί το ποσοστό το οποίο πήρε πριν από ένα χρονικό διάστημα ως φάρμακο και λύση για οποιοδήποτε ζήτημα συμβαίνει... Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας, ακόμα και όταν στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Από τον Έβρο μέχρι τα παλικάρια τα οποία έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Από το έγκλημα που είδαμε στον Πειραιά μέχρι τους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτήσει υπουργούς

Την αντικατάσταση των αρμόδιων υπουργών που απέτυχαν να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία Daniel ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στη Μαγνησία.

«Μετά από αυτά που είδαμε στη Θεσσαλία, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτήσει υπουργούς. Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, άνθρωποι που ταλαιπωρούνται χωρίς ρεύμα και νερό, άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από την έλλειψη των αυτονοήτων. Παραιτήσεις τώρα, για να γίνει πειστική η κυβέρνηση, και, αν δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει και να γίνουν εκλογές. Φθάνει πια όλη αυτή η ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ