Κατατέθηκε στη Βουλή o Προϋπολογισμός του 2024 -Τι προβλέπει για αυξήσεις σε υπαλλήλους, συνταξιούχους

Κατατέθηκε στη Βουλή o Προϋπολογισμός του 2024 -Τι προβλέπει για αυξήσεις σε υπαλλήλους, συνταξιούχους

Κυρίαρχο στοιχείο του νέου Προϋπολογισμού είναι η πρόβλεψη για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, μια αύξηση που κατά μέσο όρο θα είναι 1.476 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Τασούλας, ο Προϋπολογισμός του 2024 θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το διάστημα μεταξύ 23-27 Νοεμβρίου, σε 4 συνεδριάσεις. Στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 13 Δεκεμβρίου και θα ψηφιστεί στις 17 με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τα κύρια σημεία του Προϋπολογισμού 2024.

Διαβάστε ΕΔΩ την εισηγητική έκθεση του σχεδίου του Προϋπολογισμού 2024.

Ποιοι άλλοι θα δουν αυξήσεις

Αυξήσεις στις αποδοχές τους δουν επίσης οι συνταξιούχοι, κατά περίπου 3,05%, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι με παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου λόγω αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ που μεταφράζεται με αύξηση των καθαρών αποδοχών.

Στο περιεχόμενο του νέου Προϋπολογισμού θα συμπεριληφθεί το κονδύλι ύψους 352 εκατ. ευρώ που αφορά το «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης» για τα ευάλωτα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη και θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους, ενώ οι δαπάνες του Προϋπολογισμού σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, θα ενισχυθούν από τα έσοδα που προβλέπονται από τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στους κερδισμένους και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ασφαλίσει τις κατοικίες τους από φυσικές καταστροφές, οι οποίοι θα κερδίσουν έκπτωση 10% στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Ο Προϋπολογισμός του 2024 ενσωματώνει μόνιμες φοροελαφρύνσεις και εισοδηματικές ενισχύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ για πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά, ενώ η πρόβλεψη περί πρωτογενούς πλεονάσματος διαμορφώνεται στο 2,1% του ΑΕΠ, έναντι 1,1% στον Προϋπολογισμό του 2023.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μονιμοποιείται το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε μεταφορές (πλην ταξί), το τουριστικό πακέτο, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τα εισιτήρια σε θέατρα και κινηματογράφους, ενώ διατηρείται για ένα ακόμη 6μηνο -έως τέλος Ιουνίου 2024- ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε καφέ και ταξί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ