Η διπλή γκάφα Κασσελάκη για τους αγνοούμενους στην Κύπρο

Η διπλή γκάφα Κασσελάκη για τους αγνοούμενους στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων και τη διχοτόμηση του νησιού, υπέπεσε όμως σε διπλή γκάφα.

Φαίνεται πως η Κύπρος δεν είναι το δυνατό σημείο του Στέφανου Κασσελάκη, αφού μόλις έναν χρόνο νωρίτερα, λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο». Τώρα φαίνεται να ανακάλυψε, 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και έσπευσε να προτείνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να το αναδείξουν από κοινού στην ΕΕ.

Η προσέγγιση σε Ανδρουλάκη: Αγαπητέ Νίκο

Εντωμεταξύ, το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη σε ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη πυροδότησε άλλες αντιδράσεις τόσο εντός της Κουμουνδούρου, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς θεωρήθηκε άνοιγμα για την Κεντροαριστερά. Από τη μία πλευρά προχώρησε σε μια κίνηση χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη απευθύνθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη για από κοινού πρωτοβουλία, χωρίς να κανείς να γνωρίζει αν ο τελευταίος θα είναι μετά τις εσωκομματικές εκλογές ξανά πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε:

Αγαπητέ Νίκο: Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους. Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές.
Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Λίγο αργότερα στο παιχνίδι ανταλλαγής σχολίων στα social media μπήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντάει στον Στέφανο Κασσελάκη «Αγαπητέ Στέφανε... το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες», γνωστοποιώντας του πως το ζήτημα δεν προέκυψε χθες.

Η πρωτοβουλία και οι γκρίνιες που προκάλεσε

Χθες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, στην ενημέρωση επιβεβαίωσε πως η πρόσκληση Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη να θέσει το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου στους ευρωσοσιαλιστές εντάσσεται στο πλαίσιο των ανοιγμάτων για κοινοβουλευτικές συνεργασίες με τα προοδευτικά κόμματα.

«Μπορούμε να συνομιλούμε με τα άλλα προοδευτικά κόμματα» και όπως «έχουμε προτείνει να υπάρξει συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε προτάσεις νόμου», έτσι και αυτό, το μείζον θέμα των αγνοουμένων εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση, σε επίπεδο ευρωπαϊκής αριστεράς και ευρωσοσιαλιστών «και είναι ευτυχές ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε» ανέφερε η κυρία Κεχαγιά. Ωστόσο, ο αιφνιδιασμός από την πρωτοβουλία Κασσελάκη να προσεγγίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη προκάλεσε εσωκομματικές γκρίνιες. Μάλιστα, αντίστοιχες αντιδράσεις φαίνεται να υπήρξαν και από την Χαριλάου Τρικούπη καθώς η κίνηση Κασσελάκη μοιάζει με παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως αναφέρουν με το «αγαπητέ Νίκο» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε ως συνομιλητή του των πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ