Χατζηδάκης: Μείζον το θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα - Να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη να το λύσει;

Χατζηδάκης: Μείζον το θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα - Να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη να το λύσει;

Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1.160 ευρω και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

Ο υπουργός μίλησε για μείζον θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διερωτώμενος «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει».

Δήλωσε επίσης οτι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ για το τεκμήριο ανέφερε οτι υπάρχουν 9 εξαιρέσεις, όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση.

Διευκρίνισε ότι έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει οτι το τεκμήριο είναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί για να αποδείξει ότι εξαιρείται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ