Χατζηδάκης: Από 16 Αυγούστου επ' αόριστον η αναστολή για ανεμβολίαστους σε νοσηλευτικές μονάδες και μονάδες φροντίδας

Χατζηδάκης: Από 16 Αυγούστου επ' αόριστον η αναστολή για ανεμβολίαστους σε νοσηλευτικές μονάδες και μονάδες φροντίδας

Για το θέμα των εμβολιασμών, και ειδικότερα στο Δημόσιο, μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Όπως ξέρετε, ανακοινώθηκε το μέτρο ενώ πέρασε και σχετική νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις νοσηλευτικές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας του υπουργείου Εργασίας για τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους», σχολίασε αρχικά με το εν λόγω ζήτημα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Και προσέθεσε πως «προχωράει το μέτρο από 16 Αυγούστου και μετά με όσους δεν εμβολιάζονται, να τίθενται σε αναστολή. Και υπάρχει ρύθμιση μέσα στον ίδιο νόμο ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο. Δεν μπορώ να πω αν θα επεκταθεί και πού. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ποια στοιχεία θα έχουμε σε σχέση με τους εμβολιασμούς, σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα τους πιο κρίσιμους».

«Επ' αόριστον η αναστολή, έτσι λέει ο νόμος»
Μάλιστα, ανέφερε πως «είναι κάτι που θα μελετάται και από το γραφείο του πρωθυπουργού και διυπουργικά και ανάλογα θα παρουσιάζονται τα μέτρα, παρατηρώντας παράλληλα και το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».


Βορίδης για ανεμβολίαστους: Αόριστος ο χρόνος αναστολής -Δεν είναι τιμωρία, αλλά προστασία της δημόσιας υγείας
Ερωτηθείς πάντως, για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγούνται κάποια στιγμή στην έξοδο από την εργασία τους, πέρα από την αναστολή, είπε πως «αυτό που προβλέπει ο νόμος- και δεν προβλέπει κάτι άλλο- είναι για αυτές τις κατηγορίες ότι θα τίθενται σε αναστολή. Επ' αόριστον η αναστολή, έτσι λέει ο νόμος».

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος καθώς τόνισε πως «εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Πιστεύω πως θα ανταποκριθούν θετικά. Και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Να δείξουμε όλοι τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας. Και η κυβέρνηση και ο κάθε πολίτης».

«Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις, θα το κάναμε»
«Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας και να πούμε: Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη».

«Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να διαλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: Καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα, τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», κατέληξε ο υπουργός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS