Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - Η ΑΔΑΕ όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό

Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - Η ΑΔΑΕ όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και τοποθετήθηκε επί της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις.

Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Αναφορικά με το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως αυτή είναι «καλοδεχούμενη» και θα «ευγνωμονούμε» τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως είπε- θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Παρακολουθήσεις

Όσον αφορά το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον κ. Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό, είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ».

«Πυρά» προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Εν συνεχεία, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα «ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, στον οποίο καταλόγισε ευθύνες για το πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης.
«Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα».
Με την ενέργεια αυτή, να δώσει «προσωποποιημένη ενημέρωση», όπως είπε, «ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν από τις εκλογές».
Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν «ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση, όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό».
Καταλήγοντας είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS