Γεωργιάδης για Ρόδο: Στείλαμε 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης που έμειναν εκεί 7 ώρες - Υπάρχει θέμα με τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

Γεωργιάδης για Ρόδο: Στείλαμε 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης που έμειναν εκεί 7 ώρες - Υπάρχει θέμα με τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

Στα κενά που έχει ο νόμος αναφορικά με περιστατικά όπως αυτό του εργαζόμενου από τη Ρόδο που σέρβιρε τους πελάτες μέσα στο νερό, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε αρχικά ότι «είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε. Γιατί από την ώρα που εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή του και πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τα χρήματα που βγάζει, δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο. Εμείς από χθες εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας εργασίας του εργαζομένου. Ότι πρέπει να φοράει καπέλο, ειδική μπλούζα, για να μην τον πειράζει ο ήλιος».

«Εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας, δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει δουλειά στο νερό»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «δεν υπάρχει νόμος που προβλέπει ή που απαγορεύει δουλειά στο νερό. Υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας στον νόμο για το πώς ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει με ασφάλεια. Και αυτό εξετάζουμε στην προκειμένη, αν έχει παραβιαστεί ή όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ζητούν να μην πειράξουμε την επιχείρηση γιατί περνούν πολύ καλά και πληρώνονται πολύ καλά. Αυτοί μπορεί και να έχουν πράγματι καλό εισόδημα και να τους κάνουμε ζημιά».

Π[αράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας έστειλε δέκα ελεγκτές που έμειναν εκεί 7 ώρες. Έλεγξαν την επιχείρηση εξονυχιστικά. Τα πρόστιμα που μπήκαν ήταν για την κατασκευή των πλωτών ξαπλωστρών, αλλά ήταν του Ναυτιλίας».

«Μεγάλο πρόβλημα οι κακές συνθήκες εργασίας στον τουρισμό»

Ερωτηθείς για το άλλο περιστατικό, με τον μάγειρα στην Κρήτη που υπέστη εγκαύματα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχει παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας, η επιχείρηση έχει δεσμευτεί σε κάποια πράγματα και έχουμε βάλει πρόστιμο. Υπάρχει παράβαση. Ήταν αδήλωτη η εργασία, παραβιάστηκαν όλα τα δικαιώματα του εργαζομένου, μπήκε πρόστιμο στην επιχείρηση. Η επιχείρηση οφείλει να πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, να τον προσλάβει και να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας».

Μιλώντας γενικά για την κατάσταση στον τουρισμό, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σε τουριστικές περιοχές «πολλοί εργαζόμενοι ζούνε πραγματικά σε πολύ κακές συνθήκες και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Από τη μια έχουμε το κεφάλαιο της τουριστικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας. Ένα άλλο κεφάλαιο που με απασχολεί πολύ είναι οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνταχθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ένας νόμος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ