Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης ξεκινά αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο τη συζήτηση

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης ξεκινά αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο τη συζήτηση

Δυναμικά, αν μη τι άλλο, ξεκίνησε το νέο έτος για το Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τον πρωθυπουργικό αιφνιδιασμό με τον μίνι ανασχηματισμό, που είχε ως επίκεντρο την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δεύτερη εβδομάδα του έτους -η πρώτη κατ’ ουσίαν με φουλ κυβερνητική δράση- βρίσκει το Μέγαρο Μαξίμου ενώπιον δύο σημαντικών ορόσημων.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο, Τρίτη, -εμβόλιμο, καθώς αποτελεί εκκρεμότητα από το προηγούμενο του Δεκεμβρίου- ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, φέρνει προς συζήτηση τη μεταρρύθμιση στο χωροταξικό πλαίσιο, που φιλοδοξεί να ρυθμίσει την αυθαίρετη δόμηση εδώ και δεκαετίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε ανοίγει τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Και την επόμενη σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, που είναι σαφές ότι εγείρει σημαντικές αντιρρήσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Κυβερνητικά στελέχη ερμηνεύουν την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να ξεκινήσει το ίδιο μια συντεταγμένη συζήτηση για ένα ακανθώδες για τη Νέα Δημοκρατία θέμα, ως σαφές σήμα ότι στην κυβέρνηση επιδιώκουν να έχει ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο αρκετά πριν από τις ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ