Eπικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για την Λωρίδα της Γάζας: «Να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση»

Eπικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για την Λωρίδα της Γάζας: «Να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, «ο πρόεδρός μας Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει αυτή τη συγκρουσιακή διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και τις πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, ιδίως τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η συγκρουσιακή διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειες.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτός από τη διατήρηση της ειρήνης και να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα που θα μειώνουν τις αντιδράσεις αντί να τις αυξάνουν το συντομότερο δυνατό».

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Σίσι: Ανησυχία για τη διάχυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ