«Εμφύλιος» στο ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα εξόδου ο Κοντονής -Παρασκευόπουλος: Συμφωνώ με όσα λέει ο πρώην Υπουργός

«Εμφύλιος» στο ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα εξόδου ο Κοντονής -Παρασκευόπουλος: Συμφωνώ με όσα λέει ο πρώην Υπουργός

«Σφάζονται» στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή για τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανώς ενοχλημένος άφησε και προσωπικές αιχμές για την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Θέση στην εσωκομματική διαμάχη πήρε νωρίς το απόγευμα και ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Κοντονή.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής δέχεται ήδη ολομέτωπη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις καταγγελίες του, και παρ’ ότι παραιτήθηκε από την ΚΕ του κόμματος, παρέμεινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται ότι η ηγεσία του κόμματος θα αλλάξει σύντομα, ζητώντας την διαγραφή του.

Την ώρα ωστόσο, που ο κ. Κοντονής είναι στο στόχαστρο ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει: "Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες" τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

"Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή. 

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές που προώθησε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν λιγότερα έτη κάθειρξης όπως επίσης και την διατήρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμα και μετά την τελεσίδικη καταδίκη, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Σταύρος Κοντονής, καταγγέλοντας τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα.

Ξαναχτύπησε ο Κοντονής

Η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ωστόσο ότι θα έχει ραγδαίες εξελίξεις και θα βαθαίνει συνεχώς, καθώς ο κ. Κοντονής με νεώτερη δήλωσή του χαρακτηρίζει μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού την ανακοίνωση τoυ Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Νωρίτερα με αφορμή τις δηλώσεις Κοντονή για τις αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα ώστε να «μαλακώσουν» οι ποινές των Χρυσαυγιτών, η Κουμουνδούρου εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η δήλωση Κοντονή

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS