Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό προβάδισμα Κασσελάκη -Ποια η θέση Τσακαλώτου και Παππά

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό προβάδισμα Κασσελάκη -Ποια η θέση Τσακαλώτου και Παππά

Καθαρό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μένει να δούμε τις συμμαχίες και τα στρατόπεδα ενόψει του β' γύρου την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Έφη Αχτσιόγλου.

Η στάση που θα ακολουθήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος και το ποιος ή ποια θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη, όπως έχει αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ άγνωστη παραμένει η τοποθέτηση του κ. Παππά, για το αν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο διεκδικητές, Κασσελάκης και Αχτσιόγλου, αναμένεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους καθώς και να κερδίσουν νέες για τη νίκη στον β' γύρο των εσωτερικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη και τις σκέψεις του για τους αγνοούμενους, ευχαρίστησε από καρδιάς «όλους τους εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές».

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ήταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Όπου πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξεις λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν είσαι η ελπίδα μας. Τους λέω είμαστε η ελπίδα! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Αιχμές από Αχτσιόγλου-Τσακαλώτο: Η μάχη θα δοθεί με πολιτικούς όρους

Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς να αναφερθεί στο όνομά του, άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας» είπε η κα Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμδούρου, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Θα καθορίσει αν τους πολιτικούς αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικού όρους, όρους σοβαρότητας και ευθύνης».

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος κάλεσε τους πολίτες να «προσέλθουν στις κάλπες την επόμενη καθοριστική Κυριακή».

Μεταξύ άλλων είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» και ότι «αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της Δεξιάς».

Μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε πως δεν θα στηρίξει τον νικητή του πρώτου γύρου, τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο, η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει πολύ εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι έδωσε μία μάχη για τις ιδέες τις αριστεράς και την προοπτική της και «μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ο Νίκος Παππάς για την άλλη Κυριακή

Από τη πλευρά του ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτητα στο μετασχηματισμό του κόμματος» και πρόσθεσε «από αύριο έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Παράλληλα ευχαρίστησε και τους συνυποψηφίους του για τον προεκλογικό αγώνα αλλά και τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών

Με καταμετρημένο το 98,32% του συνόλου, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου το 36,21% και 51.780 ψήφους.

Στα 528 τμήματα από τα 537, υπολείπονται μόνο 9 τμήματα

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους
  • Η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει το 36,21% και 51.780 ψήφους.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει 8,78% και 12.537 ψήφους
  • Ο Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 8,7% με 12.441 ψήφους
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,29% με 1.845 ψήφους

O ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον αρχηγό του στον επόμενο γύρο την ερχόμενη Κυριακή 24/9.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ