Εκλογές 2023: Το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη «μπλοκάρει» τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων

Εκλογές 2023: Το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη «μπλοκάρει» τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων

Tο ΜέΡΑ25 φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες υιοθετεί μια τακτική που δεν θεωρείται τυχαία από τους αναλυτές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη διεκδικεί την ψήφο του αντισυστημικού κοινού.

Η επιβεβαίωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜΕΡΑ25 πως μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες από τις πολιτικές που επιθυμούν να εφαρμόσουν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές περί δραχμής και κλειστών τραπεζών ερέθισαν τα αντανακλαστικά της Χαριλάου Τρικούπη, που έτσι κι αλλιώς έχει αποκλείσει τον Γιάνη Βαρουφάκη από μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε ενδεικτικά πως «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά ήταν και είναι απέναντι στους θιασώτες της επιστροφής στη δραχμή και στον άξιο εκπρόσωπό τους, Γιάνη Βαρουφάκη».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής χαρακτήρισε τα σενάρια συνεργασίας «προϊόν μυθομανίας» και υπογράμμισε ότι έχουν αποκλείσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή, από την Κουμουνδούρου, παρατηρούν με επιφύλαξη τα όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αξιοσημείωτη είναι και η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Κω να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο «κυβέρνησης ηττημένων».

«Μην ακούτε τη προπαγάνδα φόβου των φοβισμένων. Δε σχηματίζουν ποτέ κυβέρνηση οι ηττημένοι. Κυβερνήσεις σχηματίζουν πάντα και παντού οι νικητές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, και το ίδιο το ΜέΡΑ25 αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν έχει υπάρξει προεκλογικός διάλογος.

Ακόμα, επιμένουν ότι δεν επιδιώκουν την επιστροφή στις δραχμές, ούτε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στο Αίγιο, ώστε να συζητήσει με τους πολίτες και όπως λέει σε ανάρτησή του, η κουβέντα δεν επικεντρώθηκε μόνο στο σύστημα «Δήμητρα», κυμάνθηκε από την ψυχική υγεία και τη διαφθορά στο χώρο της εργολαβίας, ως τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα το απόγευμα, θα μιλήσει στο Μενίδι σε μια περιοχή που το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ετοιμάζεται για το ντιμπέιτ αρχηγών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS