Εκλογές 2023: Στο Μέγαρο Μαξίμου για τη Ροδόπη ο Αλέξης Τσίπρας - Τι έγινε στη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά

Εκλογές 2023: Στο Μέγαρο Μαξίμου για τη Ροδόπη ο Αλέξης Τσίπρας - Τι έγινε στη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τροποποιώντας για «εθνικούς λόγους» την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Κρήτη.

Και αυτό, καθώς ο κ. Τσίπρας, πριν αναχωρήσει για το νησί, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, για να του εκφράσει στο ανώτατο επίπεδο την έντονη ενόχλησή του, με φόντο τα όσα κατήγγειλε για την σταυροδοσία στη Ροδόπη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Η κίνηση υψηλού συμβολισμού του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να απευθυνθεί στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό αποτελεί συνέχεια της επιλογής του κ. Τσίπρα να ακολουθεί τη θεσμική οδό, κινούμενος σταθερά στο πλαίσιο της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων της χώρας, όπως σχολίαζαν χθες κομματικές πηγές.

Με αυτές τις «σταθερές», ο κ. Τσίπρας επέλεξε με δική του πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, αλλά και εποπτεύοντα ταυτόχρονα την ΕΥΠ, κ. Σαρμά, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά σφόδρα σε τυχόν ανάμειξη της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, στο προεκλογικό σκηνικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγκαλούν τον κ. Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί τις «ίδιες πρακτικές» αναφορικά με την ΕΥΠ, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο τις προηγούμενες ημέρες για «επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης». Την ίδια ώρα, ως κομμάτι του ίδιου παζλ αντιλαμβάνονται στην αξιωματική αντιπολίτευση και τη στάση της πρώην Υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή, εκτιμώντας ότι πρόκειται για επιζήμιους εθνικά χειρισμούς κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφορικά με ζητήματα που έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες.

Επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη

Τον τόνο όσων μετέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς τον κ. Σαρμά έδωσε ο κ. Τσίπρας ήδη από χθες, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες Μητσοτάκη» και «λογικές Μαφίας» στη Ροδόπη από την κυρία Μπακογιάννη.

Ερωτηθείς για την συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΤΡΤ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα. «Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι' αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ευαίσθητα εθνικά θέματα»

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι «μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ' όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Και είναι ντροπή για 10 - 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή», σχολίασε.

Νωρίτερα χθες, με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχολίασε την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ. Δεν μας κάνει εντύπωση».

Τριήμερη «απόβαση» στην Κρήτη

Χωρίς ενδιάμεση στάση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μεταβεί μετά το κατόπιν της συνάντησής του με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, κ. Σαρμά στην Κρήτη, όπου αναμένεται να περιοδεύσει μέχρι την Τετάρτη, σε ένα roadtrip με άρωμα… ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκοψε τρίτος το νήμα, έστω και οριακά πίσω από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως στο Ρέθυμνο, σε νόμους της Κρήτης έχει σημάνει συναγερμό στην Κουμουνδούρου, ερμηνεύοντας την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στον νόμο Ρεθύμνου, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες ο κ. Ξανθός να μην βρεθεί τελικά εκτός Βουλής.

Παράλληλα με την συσπείρωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει επαφές με εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, επικεντρώνοντας την κριτική του στις εργασιακές συνθήκες τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ