Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Νέα «βόμβα» για τη φορολογία - «Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς» δηλώνει ο Στέφανος Παραστατίδης

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Νέα «βόμβα» για τη φορολογία - «Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς» δηλώνει ο Στέφανος Παραστατίδης

Τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».
«Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ»
Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ απάντησε: «Βεβαίως αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι που θα πρέπει να κρατηθούν και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Κόντρα

Οι δηλώσεις του κ. Παραστατίδη έρχονται σε συνέχεια της σκληρής προεκλογικής κόντρας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική πολιτική. Ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες από τη Χίο επέμεινε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία, όπως για τους μερισματούχους, είναι υπέρ της μεσαίας τάξης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Άκης Σκέρτσος, τόνιζε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει στο πρόγραμμά της τρεις νέους φόρους, που καταλήγουν σε αύξηση της φορολογίας σε μερίσματα, επιχειρήσεις και γονικές παροχές.

Χθες ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, είπε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Ο παριστάμενος στη συζήτηση πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας η δήλωση της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ελένης Χρονοπούλου, σε τηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές για αυξήσεις φόρων από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Με ανάρτησή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυρία Χρονοπούλου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη δήλωσή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πώς όσα είπε ήταν... σαρδάμ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ