Ειδικό δικαστήριο: Την απαλλαγή Παππά πρότεινε η εισαγγελέας

Ειδικό δικαστήριο: Την απαλλαγή Παππά πρότεινε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα εισηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυρία Σμυρλή στην πρότασή της επισήμανε πως διαδικασία και τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Παππά.

«Από όλα όσα αναφέρθηκαν προκύπτει ότι ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο άβολος μπροστινός του Παππά για τη δημιουργία ενός σταθμού φιλικού προς το τότε κυβερνών κόμμα. Όπως προέκυψε, ο Καλογρίτσας είχε όνειρο να αποκτήσει ΜΜΕ να γίνει νέος Μπόμπολας, όπως αναφέρθηκε. Έκανε ένα μεγάλο αγώνα για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία του "Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας", πήρε δάνεια. Για τον αγώνα αυτό έχουν καταθέσει τα στελέχη της τράπεζας Attica Bank. Αυτό δεν συνάδει με τον ισχυρισμό του ότι εκείνος θα έδινε μόνο "το κρυστάλλινο όνομά του"».

Ακόμα, η εισαγγελέας σημείωσε: «Δεν προέκυψε ότι ο Καλογρίτσας είχε αφοσίωση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε. Στο γραφείο του τον επισκέπτονταν και άλλα πρόσωπα. Είχε συνεργασία, όπως αναφέρθηκε και με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος κατόπιν έγινε στέλεχος σε άλλο κόμμα. Ανέφερε τα περί εμπλοκής Παππά όταν ανέκυψαν οι δυσκολίες σε βάρος του με τα 3 εκατ. ευρώ της εταιρείας CCC. Αλλά μεγαλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκε τηλεοπτική άδεια, διότι τηρήθηκε αυστηρά η διαδικασία σύμφωνα με το νόμο και δεν ευνοήθηκε ο Καλογρίτσας. «Δεν παραβίασε κάποιο καθήκον ο κ. Παππάς. Ο κατηγορούμενος Καλογρίτσας προσπαθεί να μη χάσει τα 3 εκατ. ευρώ. Με κάθε τρόπο. Ακόμα και με το να είναι κατηγορούμενος σε αυτό το δικαστήριο».

Παράλληλα, νωρίτερα έστρεψε τα πυρά της στη γραμματέα του, Ευθαλία Διαμαντή, η οποία είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και είχε μιλήσει για «φακέλους με χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της: «Δεν φαίνονται αληθοφανή όσα κατέθεσε η κ. Ευθαλία Διαμαντή. Ήταν η ευκαιρία για να δώσει πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεση… Περιέπεσε σε αντιφάσεις και τα οψίμως αναφερόμενα περί ροής χρημάτων για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού κλονίζουν την αξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρτυρα».

Δηλώσεις δικηγόρων

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Νίκου Παππά, τόνισε: «Με μια εξαιρετική, κατά περιεχόμενο, αθωωτική πρόταση, οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδόμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά». 

Ο έτερος δικηγόρος του Νίκου Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, τόνισε: «Η πρόταση των δύο εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς, αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, τόνισε: «Με τη σημερινή (σημ. Παρασκευής) ειδικώς αιτιολογημένη Πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου άρθρου 86 παρ. 4 Σ, κ. Ολγας Σμυρλή, κονιορτοποιήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, σε όλα τα σημεία του. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια».

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS