Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ -Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης σε εξωτερική πολιτική, καθημερινότητα, οικονομία

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ -Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης σε εξωτερική πολιτική, καθημερινότητα, οικονομία

Διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το Open.

Δεύτερο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ κοντά, σε απόσταση... αναπνοής, μόλις 0,2% πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στη δημοφιλία, ενώ ταυτόχρονα προηγείται μακράν των άλλων πολιτικών αρχηγών στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και καθημερινότητας.

Τέλος, σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, ενώ σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, τα ευρήματα της MRB έχουν ως εξής:

MRB: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.

MRB: Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

MRB: Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών

Αδιαφιλονίκητα μπροστά στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το 42,7% εκτιμά ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων (2,6%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Το 29,3% απαντά «κανένας», ενώ πολύ πίσω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος στον χειρισμό θεμάτων οικονομίας, με ποσοστό 33,6%. Το 34,4% απαντά «κανένας», ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (11,1%) και ο Στέφανος Κασσελάκης με 11%.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος με 29,7% (ανεβάζοντας μάλιστα κατά 1,5% το ποσοστό του) στη διαχείριση θεμάτων καθημερινότητας. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 15,3% (με αύξηση 0,2%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% (πτώση 0,9%). Ωστόσο, η απάντηση «κανένας» είναι στην κορυφή με 34,7%.

MRB: Σχεδόν 6 στους 10 συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε σχέση με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση.

Το 57,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 34,8% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Επιπλέον, σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 67%) δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έναντι ποσοστού 20,3% που εκτιμά το αντίθετο.

MRB: Η βία των ανηλίκων προβληματίζει

Πρώτη εγκληματική δραστηριότητα που απασχολεί είναι η βία ανηλίκων (ποσοστό 41%). Ακολουθούν οι γυναικοκτονίες (16,5%), οι ληστείες και το οργανωμένο έγκλημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ