Διαγραφή Μπογδάνου: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το βεβαρημένο παρελθόν

Διαγραφή Μπογδάνου: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το βεβαρημένο παρελθόν

Πώς ο Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του Μπογδάνου

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν ο κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Μετά την θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, και αφού αρχικά επιχείρησε να δικαιολογηθεί ανεπαρκώς, μίλησε για λάθος του δημοσιεύματος που αναπαρήγαγε. Τότε δέχτηκε την αυστηρή προειδοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε την πράξη του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε προκαλέσει με ενέργειες ή δηλώσεις του, ήταν όμως το γεγονός που επέφερε την ουσιαστική ρήξη. Από εκείνη τη στιγμή τέθηκε υπό επιτήρηση καθώς η προειδοποίηση δεν αποτελούσε κενό γράμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου του έστειλε το σήμα ότι το μέλλον του στους κόλπους της ΝΔ δεν θα είναι ευοίωνο με αυτή την συμπεριφορά και ρητορική.

Διαγραφή από τη Σλοβενία

Ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο μέσον περίπου του δρόμου που οδηγεί από την Λιουμπλιάνα στο κάστρο Μπρντο, 30 χιλιόμετρα περίπου από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Είχε μόλις αναχωρήσει από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και κατευθυνόταν προς τη συνεδρίαση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τον ενημερώνει από την Αθήνα για όσα είχε πει λίγο νωρίτερα στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να του σταλεί αμέσως το βίντεο με την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ και τον βλέπει στο κινητό του να λέει μεταξύ άλλων: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που λέει πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές». Τα αντανακλαστικά υπήρξαν άμεσα, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αυτό που είχε πει το εννοούσε και έκλεισε τον κύκλο του νεαρού βουλευτή στα έδρανα της ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε» και χαρακτήριζαν τις απόψεις του βουλευτή «απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη».

Δένδιας: Είναι ώρα να σοβαρευτούμε

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον έντονο διάλογο που είχε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με τον Θανάση Παφίλη, που απάντησε εκ μέρους του ΚΚΕ στην τοποθέτησή του, το λόγο πήρε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος αποδοκίμασε με σαφήνεια τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας:

«Θα ήθελα να πω εκ μέρους της κυβερνήσεως ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι.

Λέω, όμως, το εξής: ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους, είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία, είναι επίσης απαράδεκτη.

Και είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ