Βουλή: «Παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη- Γεωργιάδης: «Πράξη πολιτικής δειλίας»

Βουλή: «Παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη- Γεωργιάδης: «Πράξη πολιτικής δειλίας»

Την απόφαση να δηλώσει «παρών» επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που σηκώνει τοίχο στην εκλογική κάθοδο της εγκληματικής οργάνωσης του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η κατάλληλη συναινετική οδός προκειμένου η ρύθμιση να υπερψηφιστεί μαζικά από τα κόμματα, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΙΡΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών».

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο παρευρισκόμενος υπουργός, Άδωνης Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη ΧΑ προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη ΝΔ. «Τότε βέβαια ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος», είπε και πρόσθεσε με νόημα: « παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει αυτό είπατε πριν λίγο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ