Επιστολική ψήφος: Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται ο φάκελος - Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι

Επιστολική ψήφος: Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται ο φάκελος - Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι

Συνεχίζεται η αποστολή των ειδικών φακέλων προς τους ψηφοφόρους που έκαναν εγγραφή προκειμένου να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο, με πολλούς ψηφοφόρους να έχουν λάβει ήδη σχετικό ενημερωτικό μήνυμα.

«Αγαπητέ εκλογέα, με εκλογικό κωδικό…, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο… με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες», αναφέρει το μήνυμα που έχουν λάβει οι ψηφοφόροι στα κινητά τους τηλέφωνα.

202. 515 είναι όσοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και από αυτούς περίπου 50.200 είναι οι Έλληνες του εξωτερικού δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Οι ανάδοχοι, οι δύο εταιρείες δηλαδή που θα παραδώσουν και θα παραλάβουν το εκλογικό υλικό, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί από τον κάθε ψηφοφόρο. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια ζητήματα σε μικρά χωριά ή σε ακριτικά νησιά που δεν υπάρχουν διευθύνσεις. Εκεί έχει δηλωθεί μια διεύθυνση του κοινοτικού καταστήματος ή ενός καταστήματος», εξήγησε σχετικά με τη διαδικασία.

Επιστολική ψήφος: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι

Οι παραλαβές, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ, θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν έναν φάκελο με άλλους δύο φακέλους. «Ο ένας θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, είναι σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος».

«Μόλις τον παραλάβει ο εκλογέας, θα έχει επίσης μία υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι αυτός ο ίδιος ψηφίζει. Αν θέλει μπορεί να κάνει αυτή τη δήλωση μέσω του gov.gr, οπότε δεν απαιτείται και κάποια φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου. Εάν δεν το κάνει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να έχει και φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου, δηλαδή ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης», επισήμανε και συνέχισε δηλώνοντας πως οι φάκελοι δεν φτάνουν στους εκλογείς σε γραμματοκιβώτιο.

Ο κ. Μπαλέρμπας εξήγησε εν συνεχεία ότι ο ψηφοφόρος αφού συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, θα το βάλει στον φάκελο ψηφοφορίας, εν συνεχεία θα βάλει τον φάκελο ψηφοφορίας στον απαντητικό φάκελο μαζί με το ταυτοποιητικό και την υπεύθυνη δήλωση και «καλεί την ίδια εταιρεία που του το έφερε να το πάρει».

Τέλος, εξήγησε ότι οι ίδιες οι εταιρείες ειδοποιούν τους εκλογείς, εφόσον πρόκειται για εντός επικράτειας, ότι μπορούν να καλούν μέχρι τις 3 Ιουνίου για να είναι εγγυημένη η παράδοση ή θα παραδίδουν οι ίδιοι τον φάκελό τους στα γραφεία των εταιρειών μέχρι τις 4 Ιουνίου. Εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ